Jelen szerződési feltételek az M-R Belvárosi Lakópark Kft. (1055 Budapest, Nagy Ignácz u.14., cégjegyzékszám: 01-09-200861, adószám: 24203166-2-41) továbbiakban: üzemeltető/ bérbeadó) SegwayPécs élménytúrák szolgáltatásai (továbbiakban: szolgáltatás), valamint a szolgáltatást igénybe vevő (résztvevő/bérlő) között létrejött olyan kétoldalú megállapodás, mely részletezi az üzemeltető és a résztvevő számára a szolgáltatás igénybevételekor betartandó utasításokat, magatartási-, és közlekedési szabályokat, az eszközök rendeltetésszerű használatának szabályait, a nem rendeltetésszerű használatból és egyéb okokból bekövetkező káresemények felelősségi szabályait, a felek számára iránymutatást ad a túra kapcsán felmerülő kérdések tekintetében.

 1. Részvételi feltételek

A Segway PT-vel szervezett túrákon a bérlőnek érvényes személyi okmányok (pl. személyigazolvány, útlevél, jogosítvány, diákigazolvány és lakcímkártya) megléte szükséges.

A túrán résztvevőknek a túra megkezdése előtt Felelősségkizárási- és lemondási nyilatkozatot kell aláírni, amely kizárja az M-R Belvárosi Lakópark Kft. felelősségét a használatból eredő mindennemű károkozásból. (KRESZ, túravezetői utasítások, más személyben vagy vagyontárgyban keletkezett károk.)

Az eszközt mindenki csak a saját felelősségére használhatja! Az M-R Belvárosi Lakópark Kft-t semmilyen felelősség nem terheli a bérlés ideje alatt esetlegesen bekövetkezett károkért, balesetért!

A túravezető utasításainak be nem tartásából a Segway PT-ben okozott károk megtérítése a bérlőt terheli.

Kérjük az egyeztetett időpont pontos betartását. Az induló csoportok többi tagjára való tekintettel a szervezőnek 10 percnél hosszabb várakozásra nincs lehetősége. 10 percnél hosszabb késés esetén az üzemeltető a túra lebonyolításától egyoldalúan elállhat, ebben az esetben az előzetesen befizetett jegyár (vagy kupon) nem igényelhető vissza, más időpontra nem váltható át, más személyre át nem ruházható.

Kizáró okok:

 • 10 év alatti életkor
 • 35 kg alatti és 120 kg feletti testsúly
 • várandós állapot
 • alkoholos, drogos, gyógyszeres befolyásoltság
 • nem megfelelő egészségi állapot (magas-, alacsony vérnyomás; látászavar, szédülés stb.)
 • egyéb olyan testi fogyatékosságból eredő mozgáskorlátozottság, mely kizárja a Segway PT irányítását

 

 1. Foglalási feltételek

A résztvevő a foglalást a honlapon, telefonon vagy személyesen a megbízott értékesítőnél kezdeményezheti, mellyel kinyilvánítja részvételi szándékát az általa megjelölt túrán, eseményen az általa megadott létszám szerint.

A résztvevő a foglalás elindításával egyidejűleg elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF).

 • A foglalás menete és a fizetési feltételek

A résztvevő elektronikus úton a honlapon, telefonon vagy a megbízott értékesítőnél kezdeményezheti a foglalást.

Honlapon vagy telefonon történő foglalás esetén a résztvevőnek az alábbi adatokat szükséges megadni:

 • név
 • telefonszám
 • e-mail cím
 • kiválasztott túra megnevezése
 • pontos dátum
 • időpont
 • választható nyelvek : magyar, német, angol
 • valamint az Általános Szerződési Feltételek elfogadását

 

A résztvevő honlapon történő foglalás esetén az általa megadott e-mail címére kap visszaigazoló levelet, mely az általa foglalt szolgáltatás véglegesítésével, a fizetési feltételekkel valamint a túrával és az eszköz használatával kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza.

A túrarésztvevőnek a visszaigazoló levélben foglaltak szerint kell eljárnia a szolgáltatás igénybevételének biztosításához, amely a személyesen aláírt Felelősségkizárási- és lemondási nyilatkozat, a jelenléti ív aláírásával, valamint a szolgáltatás ellenértékének kifizetésével válik véglegessé. A Felelősségkizárási- és lemondási nyilatkozat, valamint a jelenléti ív aláírása az üzemeltetővel történő szerződéskötésnek minősül.

A foglalás lemondással szüntethető meg.

A résztvevő részvételi szándékát a túra időpontja előtt legkésőbb 48 órával tudja lemondani – ezt követően már nem áll módunkban visszafizetni a foglaló árát -

a +36-30-327-3666-os telefonszámon vagy e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. oldalon.

Rossz idő esetén, amennyiben a túra megtartása nem biztosítható, a résztvevővel egy másik időpont kerül egyeztetésre.

Amennyiben szabad hely van még egy adott túrán, az érdeklődő a helyszínen is megrendelheti a szolgáltatást. Ez esetben a megrendelést követően, a túra megkezdése előtt kerül kifizetésre a szolgáltatás ellenértéke.

A foglalást a túrarésztvevő egyoldalúan nem módosíthatja.

A résztvevő/bérlő amennyiben ezt előzetesen jelzi, a foglalás ellenértékét kuponnal, ajándékutalvánnyal, SZÉP Kártyával is ki tudja egyenlíteni, ha a fizetési eszköz pontos paramétereit előzetesen megadja.

 

Figyelem!

A megrendelt szolgáltatás árának 100%-át foglaló címen az M-R Belvárosi Lakópark Kft. túraszervező számlaszámára átutalja:

Mohácsi Takarékbank, Számlaszám: 50400113-16032778.

Az utalást legkésőbb a túraindulást megelőző 48 órán belül kell teljesíteni.

 1. Garanciák, melyek a túrarésztvevőt védik

A túrarésztvevő által igényelt szolgáltatást csak abban az esetben tudja a túraszervező garantáltan teljesíteni, ha résztvevő az igényét a részvételi díj teljes megfizetésével biztosítja.

Amennyiben résztvevő/bérlő nem egyenlíti ki az igényelt szolgáltatást, úgy az üzemeltető a résztvevő által kiválasztott időpontban és mennyiségben (résztvevők száma) igényelt szolgáltatást hasonló érdeklődés esetén más résztvevőnek is kiajánlhatja.

A nem biztosított foglalásokat más résztvevők az általuk beérkező igénylések sorrendje alapján megtehetik.

 1. Az eszköz használatának feltételei

A résztvevő a szolgáltatás megkezdésekor az eszköz használatának elsajátítását magában foglaló oktatásban részesül. Az oktatáson elsajátított ismereteket és szabályokat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Az oktatás feltétele, hogy a résztvevő (akár helyszíni ellenőrzés során is) érdemben igazolni tudja, hogy az adott eszköz használatához szükséges testfelépítési paramétereknek megfelel (testsúly minimum 35 kg, maximum 120 kg).

10-18 év közötti személyeknél a szülő/gondviselő túrán való részvétele, valamint írásos engedélye szükséges az eszköz használatának igénybevételéhez. Amennyiben a szülő nincs jelen a túrán és nem írja alá a 18 év alatti személy által kitöltött és aláírt Felelősségkizárási- és lemondási nyilatkozatot, akkor az üzemeltető megtiltja a túrán való részvételt a 18 év alatti személy számára.

Amennyiben a résztvevő a foglaláskor nem vette figyelembe a kizáró okokat és az oktatás előtt derül ki, hogy testi adottságai és/vagy életkora alapján nem felel meg a gépek használatához szükséges feltételeknek, akkor az üzemeltető a helyszínen egyoldalúan megtagadhatja a résztvevő számára az eszköz használatát, hiszen szándékosan félrevezette az üzemeltetőt.

 1. Kötelezően betartandó szabályok

A szolgáltatás igénybevételéhez a Felelősségkizárási- és lemondási nyilatkozatot (továbbiakban: nyilatkozat) el kell olvasni és alá kell írnia. A nyilatkozat aláírásával tudomásul veszi, hogy annak betartása kötelező, attól eltérni még saját felelősségre sem lehet. Továbbá tudomásul veszi, hogy üzemeltetőt/bérbeadót a résztvevő saját hibájából eredő balesetekért felelősség nem terheli, ebből adódóan az üzemeltetővel szemben kárigénnyel nem élhet.

A Segway PT-t a résztvevő saját felelősségére veszi igénybe és csak a rendeltetésnek megfelelően, az üzemeltető/ bérbeadó és munkatársainak utasítása alapján használhatja. Tudomásul veszi, hogy a nem rendeltetésszerű használat során az eszközben bekövetkezett bárminemű kárt megtéríteni köteles. Üzemeltető/bérbeadó semmilyen felelősséget nem vállal, felelősségét kifejezetten kizárja. Abban az esetben, ha Segway PT használata közben harmadik személynek, illetve bármely magán vagy köztulajdonban lévő eszközben, vagyonban bekövetkező kárt okoz, az üzemeltető/bérbeadó nem vonható felelősségre és az okozott károkért felelősséget nem vállal, annak költségeit a résztvevő köteles viselni.

5.1. A Segway PT használata közben a közlekedés szabályait (KRESZ) , valamint a biztonsági előírásokat be kell tartani.

5.2. Segway PT-vel azokat az utakat lehet használni, ahol a kerékpárok is közlekedhetnek.

5.3. 18 éven aluliak számára a Segway PT használata csak felnőtt jelenlétében megengedett.

5.4. Az eszköz átadása más személy részére nem megengedett.

5.5. Egy eszközön csak egy személy utazhat. További személyek szállítása, különösen gyermekek szállítása tilos.

5.6. Lapos talpú lábbeli használata kötelező. Magas sarkú, tűsarkú, magas talpú, MBT típusú lábbeli használata nem engedélyezett! Balesetveszélyes.

5.7. Bukósisakot, térd-, könyök-, és csuklóvédőt igény esetén üzemeltető biztosít résztvevő számára. 18 év alattiaknak ezek viselése kötelező.

5.8. Az eszközök használata azon személy számára nem megengedett, aki várandós, mozgáskorlátozott, vagy alkohol, drog, gyógyszeres befolyásoltság alatt áll. Az eszközök használatától a szívproblémákkal és/vagy magas vérnyomással szenvedőket eltanácsoljuk.

5.9. Az eltitkolt betegségek miatt fellépő esetleges problémákért, balesetekért, rosszullétekért, orvosi vagy mentőszolgálati beavatkozást igénylő eseményekért a túrarésztvevő teljes körű felelősséggel tartozik.

5.10. Utazás közben az eszközöket az oktatáson látottak alapján kell használni, attól eltérni nem lehet.

5.11. Utazás közben a járműről lelépni tilos. Mindkét lábat az állófelületen kell tartani, mivel a nyomásérzékelőket mindkét állófelületen terhelni kell.

5.12. Segway PT használata közben mindkét kezet a kormányon kell tartani. Kéz nélküli vagy egykezes használata kifejezetten tilos. Ez alól kivételt jelent a kézjelzés használata kanyarodáskor.

5.13. A Segway PT használatakor a sebességet úgy kell megválasztani, hogy az a forgalomhoz és az útviszonyokhoz igazodjon. A talaj egyenetlenségeire, az úttest sérüléseire, kátyúkra, pocsolyákra figyelnie kell, és azokat ki kell kerülnie. A járdaszegélyen vagy egyéb akadályokon való áthaladás és közlekedés tilos, ez balesetveszélyes. Ezeken az akadályokon az eszközt tolni kell.

5.14. Az eszközök csak az üzemeltető / bérbeadó munkatársainak látótávolságán belül használhatók. A túrák menetideje alatt az eszközön személyi csere nem lehetséges.

5.15. Telefonálni, fényképezni menet közben szigorúan tilos.

5.16. Kártérítési felelősség terhe mellett azonnali kizárást von maga után, ha a résztvevő elhagyja a Segway PT használatára kijelölt területet (pl. gyakorló pálya, kijelölt túra-útvonal), illetve veszélyezteti saját vagy mások testi épségét (pl. ütközik). Kizárást von maga után, ha résztvevő nem tartja be a túraszervező utasításait. Kizárásnál a befizetett részvételi díj nem igényelhető vissza.

5.17. Az eszközön keletkezett sérüléseket azonnal jelenteni kell az üzemeltetőnek. Ennek elmulasztása esetén szándékos rongálás vélelme mellett az üzemeltető kártérítési eljárást kezdeményezhet.

 • Adatvédelem

A foglalás során megadott adatait az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük. Adatait harmadik személynek semmilyen célból nem adjuk ki, azokat kizárólag kapcsolattartás céljából tároljuk.

Budapest, 2015. április 1.

Az Általános Szerződési Feltételeket az alábbi linkre kattintva tudja letölteni .pdf formátumban: ÁSZF